Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Полнето мисиркино месо

Потребни состојки:

  • 4 дебели шницли (мисиркино месо)
  • 100гр кашкавал
  • 100гр шунка
  • 100гр варен спанаќ
  • 4 печени кисели пиперки
  • 4 лажици кајмак
  • 3 јајца
  • брашно
  • презла
  • сол

Начин на подготовка:

Шницлите исечете ги да добиете џеб, па пресечениот дел послете го, премачкајте со кајмак, и распоредете го исецканиот кашкавал, шунка и спанаќ. Полнетите шницли тркалајте ги во брашно, потоа во изматени јајца и на крајот во презла. Пржете ги на загреано масло да поруменат од двете страни.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

Green Tea

Овој моќен зелен, лиснат зеленчук е полн со витамини и минерали, а е најпознат по високите нивоа на железо, што се неопходни за целиот...

Fine Living

90-тите се вратија во декорот на домот, но сега во помодерна, елегантна верзија. Минимализмот, некогаш ладен и стерилен, сега доаѓа со природни тонови и...

Cotton Club

Во ноќ на голема напнатост на модната писта на „Victoria’s Secret“, Бела Хадид привлече внимание со својот жежок и никогаш подобар изглед. Кога се...

Green Tea

Витаминот Ц е еден од најважните хранливи материи, кој во нашето тело игра клучна улога во одржувањето на доброто здравје. Иако често се препорачува...

Advertisement