Време на подготовка: 35 минути / ќе послужите: 4
- 2 пакувања тортелини со говетско месо
- ½ шолја сушени патлиџани, тенко сецкани
- 350 грама рукола, добро испрана и отстранети подолги и потвди делчиња
- 2 лажички путер
- Сол и бибер, по желба
Чекор 1
Сварете ги тортелините во голем сад со солена вода, според инструкциите на пакувањата. Тргнете на страна ½ шолја од зовриента вода, од кога ќе бидат готови тестените. Исцедете ги и вратете ги во тенџерето.
Чекор 2
Додадете ја руколата и путерот. Мешајте со полека додавање на водата што претходно ја имате тргнато, се додека не се добие сос. Зачинете по желба и измешајте да се комбинира. Можете да сервирате.

You must be logged in to post a comment Login