• Сподели на:

7 комбинации на шминка со кои никогаш нема да погрешите

___

Шминка – магичниот збор за секоја девојка! Покрај тоа што со неа може да ја истакнете природната убавина и да ги скриете недостатоците, таа е одлично средство за зголемување на самодовербата.

7-kombinacii-na-sminka-so-koi-nikogas-nema-da-pogresite-001.jpg

Сепак факт е дека шминката колку што може да ве разубави, истото може да го направи и во негативна насока. Затоа важно е да знаете како да ги направите вистинските комбинации и да не претерувате со неа.

Следниве 7 комбинации се одличен пример за шминка со која не можете да погрешите каде и да се појавите.

1. Црвен кармин и црно моливче за очи

7-kombinacii-na-sminka-so-koi-nikogas-nema-da-pogresite-1.jpg

2. Зачадени очи и беж кармин

7-kombinacii-na-sminka-so-koi-nikogas-nema-da-pogresite-2.jpg

3. Порцелански тен и темен кармин

7-kombinacii-na-sminka-so-koi-nikogas-nema-da-pogresite-3.jpg

4. Кафеава сенка и кармин со боја на праска

7-kombinacii-na-sminka-so-koi-nikogas-nema-da-pogresite-4.jpg

5. Бордо кармин и бронзена сенка

7-kombinacii-na-sminka-so-koi-nikogas-nema-da-pogresite-5.jpg

6. Виолетова или сина сенка и розов кармин

7-kombinacii-na-sminka-so-koi-nikogas-nema-da-pogresite-6.jpg

7. Кармин со корална боја и сенка со боја на шампањ

7-kombinacii-na-sminka-so-koi-nikogas-nema-da-pogresite-7.jpg

 


Оставете коментар

___