• Сподели на:

Три трикови за прикривање на седите влакна

___

Првите бели влакна на никого не се убав изглед. Независно дали сакате да ги исфарбате или пак фарбата не ги прекрива, ви откриваме три трикови за камуфлирање на белите влакна.

Прелив без амонијак – Може да се пронајде на полиците на козметички дрогерии. Преливите се достапни во различни бои кои ја имитираат природната боја на косата. Едноставно се нанесуваат и траат од 4 до 6 недели.

Маскара за коса – Ако не можете да гипронајдете во дрогериите, достапни се на интернет. Едноставно се нанесуваат со четка на белите влакна.

Шишки – Првите бели влакна се појавуваат на рабовите на растење на косата. Ако сакате да ги сокриете, да ги омекнете контурите и да го подмладите лицето, одлучете се за густи рамни ишишани шишки.

 


Оставете коментар

___