• Сподели на:

Брзо и едноставно до здрави и негувани нокти

___

Здравите и убави нокти на рацете и нозете се знак за добро одржуван изглед и здравјето на целиот организам.

Ако сакате вашите нокти да престанат да се кршат, да бидат цврсти, сјајни и зрави, употребете една од следните методи:

Исечете еден лимон на две половини. Ставете ги прстите во внатрешноста на плодот. Ноктите треба да отстојат 10 минути. После тоа ноктите не се мијат, и се мачкаат со бадемово масло.

Потопете ги прстите во смеса од маслиново масло и зелен чај во сооднос 1:1 и оставете да отстојат 15 минути.

Во 100 мл маслиново масло додадете 15 капки сок од лимон. Секоја вечер пред спиење мачкајте ги ноктите со маслото.

На пареа затоплете маслиново масло и во тоа додадете 10 капки сок од лимон. Додадете една ампула витамин А. Ноктите треба да стојат во течноста секој ден по 20 минути.


Оставете коментар

___