• Сподели на:

12 те најочекувани филмови за 2016

___

Кога станува збор за филмот и филмската индустрија едно нешто е сигурно: 2016-та ќе биде важна година. Со претстојните филмови за суперхерои: „Дедпул“, „Капетан Америка: Граѓанска војна“, „Бетмен против Супермен: Зора на правдата“, како и новите продолженија на научно фантастичните „Ѕвездени патеки“ и „Војна на ѕвездите“, е повеќе од јасно каде фановите најмногу ќе ги трошат своите пари во наредните месеци. Во продолжение погледнете ја листата на најочекуваните 12 филмови за оваа година, наредени по хронолошки редослед по датумот на нивната премиера.

1. Дедпул (Deadpool) – 14 февруари

2. Бетмен против Супермен: Зора на правдата (Batman v. Superman: Dawn of Justice) – 25 март

3. Капетан Америка: Граѓанска војна (Captain America: Civil War) – 6 мај

4. Добрите момци (The Nice Guys) – 20 мај

5. Икс-мен: Апокалипса (X-Men: Apocalypse) – 26 мај

6. Истерувачи на духови (Ghostbusters) – 22 јули

12-те најочекувани филмови кои ќе ги гледаме во 2016-та

7. Ѕвездени патеки: Понатаму (Star Trek Beyond) – 22 јули

8. Самоубиствен тим (Suicide Squad) – 5 август

9. Доктор Стрејнџ (Doctor Strange) – 4 ноември

12-те најочекувани филмови кои ќе ги гледаме во 2016-тата

10. Фантастични ѕверови и каде да ги најдете (Fantastic Beasts And Where To Find Them) – 18 ноември

11. Непријател 1: Приказна за Војна на ѕвездите (Rogue One: A Star Wars Story) – 16 декември

12-те најочекувани филмови кои ќе ги гледаме во 2016-тата

12. Патници (Passengers) – 21 декември

12-те најочекувани филмови кои ќе ги гледаме во 2016-тата

 


Оставете коментар

___