• Сподели на:

Знаете ли зошто наутро се будите потечени?

___

Подочниците и потеченото лице не се само проблем поврзан со убавината, туку и здравствен. Доколку често се будите потечени, со црвени очи и со подочници, проблем е задржување на водата во организмот, потврдило новото истражување. 

Д-р. Шериф Ф. Ибрахим од медицинскиот центар на универзитетот во Хафингтон објаснил дека кожата на капакот на окото е најтенка па заради тоа на неа се гледаат промените на хидратација во организмот. Како точно сонот влијае на задржувањето вода не е точно познато. Но д-р. Шерил претпоставува дека тоа би можело да има врска со причините поради кои претходната ноќ сте отишле доцна на спиење, сте плачеле или пиеле алкохол.

Кога станува збор за темни кругови околу очите, постојат многу причини кои ги предизвикуваат. Но д-р. Шериф нагласил дека дехидрираните крвни садови под кожата се одговорни за темните нијанси на кожа под очите.


Оставете коментар

___