• Сподели на:

Таен часовник на брендот CARTIER!

___

Волшебна почит на традицијата на францускиот бренд, Cartier High Jewelry ,часовникот  Koinobori Secret  е претставен минатата година во Хонг Конг.

Овој модел содржи уникатана нараквица, која ги открива тајните само на оние луѓе кои навистина го заслужуваат и можат да си го овозможат сето тоа, суптилен, скриен бројчаник.

Најновата креација на брендот Cartier, инспирирана е од традиционалната јапонска култура, со убави бранови и прекрасни скапоцени камења, симболизирајќи го времето кое не може да се повтори. Koinobori, потекнува од видот Koi, едно суптилно навестување на оваа риба и многу важна улога во кинеската традиционална кинеска култура и сликарство.

Часовникот, Cartier High Jewelry Koinobori Secret, има блескав сјај токму од 18 каратното бело злато, кои се занимаваат со овални рубини од Мозамбик, кои се стремат кон 16,66 карати. Овие рубини можат многу лесно да хипнотизираат некој, создавајќи еден суптилен контраст со сјајни дијаманти, кои ја рефлектираат светлината.

Часовникот Koinobori Secret предизвикува движење и на движењето на реката, која истовремено е прекрасна. Односно онаа која ги открива тајните на најхрабрите.


Оставете коментар

___