• Сподели на:

Стаклен звучник- SONY

___

Ова парче на аудио опрема со својот изглед не потсеќа на некој детаљ од филмот ,,Стар Трек”,а звучи импресивно и моќно…

Звучникот Sony LSPX-S1 Glass Sound Speaker е генијален портабилен уред, кој користи органско цевкасто стакло и го надразнува Вашето сетило за слух со неговиот висок квалитет. Овој модерен стаклен звучник ври трансмисија на вибрации низ неговиот модерен стаклен цилиндар, давајќи ви Вам поголемо уживање во музиката и сосема нова димензија на звукот.

Како што изјавуваат од комапанијата Sony,  инженерите се одлучија за стаклото како материјал од кој е изработен овој цилиндер, бидејќи беше соодветно за овој проект, бидејќи има резонанца на фрекфенцијата на звукот која е слична на човечкиот глас.

Од таа причина, овој мал звучник е идеален за Вашите омилени песни, иако за инструментални мелодии е подобро да набавите некој помоќен звучник и добро озвучување. Идеален е кога сакате времето да го поминете со пријателите некаде на отворено, а може да се комбинир асо некој додатен звучник, пружајќи ви Вам стерео звук.


Оставете коментар

___