• Сподели на:

Колку чини најскапото пенкало во светот?

___

Кој е совршен подарок за Вашиот писател или уметник?

Па можеби “Ultimate” пенкалото беше претставен како ограничено издание на Граф фон Фабер-Castell совршено пенкало кое чини 12.800 долари. Само 10 од овие пенкала се изработени од дрва стари 240 години и 18 каратно бело злато. Во својот дизајн има гума и опрема за работа. Во моментот има само 5 вакви во светот.

Овој молив содржи 99 различни делови , на својот крај содржат паладиум и бело злато. Капачето на ова пенкало содржи 3 дијамнти под знакот на Фабер-Caste.

Грофот Антон Волфганг фон Фабер-Castell,кој скоро почина,кој ги презентираше најдобрите елементи на оваа компанија, секако добро ги познаваше елементите за пишување. Производството на моливи, дрвени бои и пенкала и други инструменти за пишување беа негов семеен бизнис од 1761 година, кога Каспер Фабер , во Штајн Германија го запозна нивното производство.


Оставете коментар

___