• Сподели на:

„Taken 3“ апсолутен победник на бокс-офисот за викендот

___

Брајан Милс е познат по своите посебни вештини поради кои претставува тежок противник, а се покажа дека овој лик од филмската франшиза „Taken“ e доволно атрактивен за да излезе како победник и на бокс-офисот.

Според податоците, третиот дел од франшизата „Taken“ со Лиам Нисон во главната улога, за викендот на северно-американскиот бокс-офис успеа да заработи 40,4 милиони долари, со што ја остави конкуренцијата далеку зад себе.

Зад него на втората позиција се наоѓа „Selma“, филм во кој е претставена борбата на Мартин Лутер Кинг за еднакви права. Овој филм веќе го сметаат за претендент за Оскарите, меѓутоа не помина толку успешно на бокс-офисот колку што се очекуваше и за викендот заработи 11,2 милиони долари. На третата позиција пак е остварувањето на Disney, „Into the Woods“ кое оствари заработка од 9,7 милиони долари.

Првите пет позиции на бокс-офисот:

1. „Taken 3″ – 40,4 мил.долари

2. „Selma” – 11,2 мил.долари

3. „Into the Woods” – 9,7 мил.долари

4. „The Hobbit: The Battle of the Five Armies” – 9,4 мил.долари

5. „Unbroken” – 8,3 мил.долари


Оставете коментар

___