• Сподели на:

Шестиот дел на “Resident Evil” најверојатно ќе биде и последен.

___

Можеби нема да ви се верува, но „Resident Evil“ франшизата е една од најпрофитабилните во последниве 15 години. Комбинирани, петте филма имаат собрано повеќе од 915 милиони долари низ светот, а заедничкиот буџет на филмовите е 248 милиони. Без разлика што мислите за овие филмови, неможете да го побиете фактот дека направија одлични пари.

Насловот на продолжението е „ Resident Evil: The Final Chapter “, и според режисерот Паул  В.С. Андерсон кој се согласи дека насловот звучи како дефинитивен крај на франшизата, најверојатно ова ќе биде последното продолжение. Но, земајќи во предвид колку се профитабилни овие филмови нема да биде преголемо изненадување доколку некое ново продолжение искочи на површина.

3


Оставете коментар

___