• Сподели на:

“22 Jump Street” заработи 60 милиони доалри за да го убие “Змејот” (How to train your Dragon 2)

___

„22 Jump Street“, член на оние ретките филмови со голем буџет, заработи одлична сума од 60 милиони долари уште во првата недела.

Тоа беше пропратено од број 2 филм за викендот „How to train your dragon“ кој заработи 50 милиони долари во продажбата на карти.

„Dragon“  интернационално победи за викендов, заработувајќи 28,4 милиони, за разлика од „Jump Street“ кој за викендот имаше заработка од 6,9 милиони.

Беше импресивно шоу за двата филма, кои започнаа како пролетни изданија, но и двата ќе се прикажуваат и за време на летото откако станаа огромни хитови.

Jump Street моментално е вториот филм со највисока заработувачка во правата недела на сите времиња за R-рејтувана комедија (Hangover II сеуште е на првото место).

Во филмот учествуваат Чејнинг Татум и Џонах Хилл како офицери прикриени како студенти на факултет за да откријат нарко дилер. Хил учествува и во двата филма, позајмувајќи го гласот на „Snotlout“ во анимираниот „Dragon“.

Ова е листа на најдобрите 10 филмови за оваа недела:

1. “22 Jump Street,” $60 милиони

2. “How to Train Your Dragon 2,” $50 милиони

3. “Maleficent,” $9 милиони

4. “Edge of Tomorrow,” $6.2 милиони

5. “The Fault in Our Stars,” $5.7 милиони

6. “X-Men: Days of Future Past,” $9.5 милиони

7. “Godzilla,” $3.2 милиони

8. “A Million Ways to Die in the West,” $3.1 милион

9. “Neighbors,” $2.5 милиони

10. “Chef,” $2.3 милиони


Оставете коментар

___