Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

МАМА

Жените ќе им ги повторуваат на своите деца фразите што ги научиле од нивните мајки

Повеќето мајки ги повторуваат фразите коишто ги слушнале во текот на детството од своите мајки, иако кога биле млади велеле дека никогаш нема да го прават тоа – открило истражувањето на страницата Mothercare.

Најчестите реченици коишто се наследуваат се: „Бидејќи јас реков така“, „почекај уште малку па ќе видиш“, „зошто ме прашуваш мене, прашај го татко ти“, „не седи блиску до телевизорот ќе си ги расипеш очите“, „затвори ја вратата не си роден/а на брод“ и „од кафето ќе ти порасне опашка“.

Околу 40% од мајките повторувањето на фразите го доживуваат низ смеа, но две третини од нив признале дека често пати застануваат сред реченица сфаќајќи што прават. Поголемиот број од нив воедно и се плашат што се претвораат во своите мајки. Сепак, жените коишто ги користат овие реченици сметаат дека истите се корисни бидејќи ги дисциплинираат жените.

„Во идеален свет родителите би имале време и сè би им објаснувале детално на децата, но во реалноста ги користат фразите коишто имаат исто влијание како и објаснувањето. Нормално е што родителите ни се инспирација, бидејќи од нив сме научиле што е воспитување“ – изјавила портпаролката на Mothercare, Кристина Мекдермот.

Прочитај

Green Tea

Kреативниот директор на марката Dom Perignon , го истражувала Лени Кравиц и неговите нови карактеристики во соработка со оваа куќа од шампањско … Поточно,...

Four Seasons

Дали сакате пауза од сè околу вас – цивилизација, современи уреди, Интернет, работа и луѓе? Имаме совршен предлог за вас … Островот Асатиг е...

Wall Street

Брендот Porsche го воведе моделот 911 Targa 4S Heritage Design Edition, кој доби елементи за дизајн од 1950-тите и 1960-тите, и е првото од...

Cotton Club

Импресивна, но повторно софистицирана колекција што Крис ван Аш ја потпишува за марката Berluti… Очигледно, розите цветаат во марката Berluti. Со креативно водство на...