• Сподели на:

Врската помеѓу мајката и ќерката е неверојатна

___

Врската помеѓу мајката и ќерката е особено силна. Освен единствената родителска љубов, таа е и нешто повеќе.

Во своето девојче мајката гледа извесен степен од себе си.

Како и секогаш во основата на секоја добра врска, од каква и да е суштина, е добрата комуникација и довребата.

Доколку сакате да ја запазите таа силна врска помеѓу вас и вашата ќерка би било добро да ги следите следниве препораки:

Повеќе ислушувајте ја, вашата ќерка има потреба од тоа. Интересирајте се за нејзиниот живот. Ништо не е безначајно, штом е од огромно значење за неа во тој момент.

Кажувајте и ја својата гледна точка, но не и го наметнувајте своето мислење.

Проштевајте и фалете ја, таа има потреба од тоа. Критикувајте ја но балансирано – соочете ја со плусевите и минусите.

Слободно зборувајте и за секс и за секакви други интимно односи. Нека нема табу, но сепак да се пази неприкосновеното лично пространство.

Многу од случувањата и односите со вашата ќерка се сосема природни. Вие колку пати сте и се јавиле на вашата мајка овој месец, колку време сте поминале заедно? Колку од проблемите не сте и ги кажале, водени од најдобри намери? Колку пати реагиравте нервозно на нејзините критики кон вас. И покрај се, нема помалку да ја сакате.  Истото се случува и со вашата ќерка. Големиот сценарист Животот просто ги заменува улогите.


Оставете коментар

___