Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

МАМА

Воспитување од пелени

Ако пробате да го оправдате така што ќе речете дека е премногу мало да го научите на дисциплина, знајте дека грешите. Ова е право време да го запознаете со концептот добро – погрешно.

Свртете им го вниманието – Во вакви ситуации избегнувајте да го повишите гласот, бидејки тоа кај малите деца може да ги вознемири или да ги заинтригира. Наместо тоа брзо и смирено заинтересирајте го за нешто друго.Ако детето почне да се качува на наслонувачите на фотељите, полека спуштете го на под и земете книга да им прочитате некоја приказна. Фукусирањето на други работи не само што ги спречува на несакано однесување, туку веќе и учи дека некои работи не се дозволени.

Бидете упорни – Иако мислите дека е безопасно само еднаш детето да изеде колаче пред вечера, знајте дека исполнувањето на истото му давате јасен сигнал дека и следниот пат ќе може да го стори тоа. Важно е да поставите граница и да се придржувате на неа. Многу е важно родителите да бидат сложни во тоа, како не би го збунувале детето.

Избегнувајте НЕ – Ако на вашето дете цело време му велите не, тоа ќе почне да го користи кога нешто не сака да направи. Негативниот збор задржете го само за ситуации кога неговата безбедност загрозена, на пример ако сака да ја отвори вратата од запалената рерна. Во останатите ситуации малку само повишете го тонот и јасно кажете му што би требало да направи. Наместо да кажете: “Не! Не го пипај тоа, немој да ги соблекуваш чевлите на улица” поефективно е: “Почекај да дојдеме дома и ќе ги соблечеш чевлите”.

За крај, не заборавајте дека децата повеќе учат додека гледаат отколку додека слушаат, па покажете им како нешто што не смеатда не го прават. И многу важно. Кога се добри и послушни да ги пофалите.

Прочитај

Fine Living

Плочките при декорација на нашите домови, одамна го пронајдоа својот пат надвор од купатилата, кујната и ходникот… Во се поголемата понуда на бои, текстура,...

Cotton Club

После Nina Rouge верзијата од 2019 година, Nina Ricci брендот го лансираше Nina Rose парфемот, кој е совршена понуда за ова лето… Ова издание...

Four Seasons

Овој остров само што помина низ процес на реновирање вреден 100 милиони долари, а кога патувањата конечно ќе бидат дозволени, ќе можете да го...

Route 66

Essex, марка на автомобили кои биле произведувани од Essex Motor Company, од 1918 до 1922 година и Hudson Motor Company од Детроид, Мичиген, помеѓу...