• Сподели на:

Утрото не и одговара на секоја мајка. Сепак, има начини за справување.

___

Не станувајте истата секунда кога ќе заѕвони часовникот.

Останете во кревет уште 10-тина минути. Дишете длабоко и релаксирајте се пред да станете за да си ги средите мислите, денот и неопходната енергија.

Олабавете се.

Ако почнете да размислувате на садовите кои сте ги оставиле претходната вечер, гарант нема да се роди мотивација да станете од кревет. Затоа, првите работи кои треба да ги направите наутро се работите кои ве релаксираат. На пример, направете си доручек, прошетајте го кучето, пуштете си ја омилената музика.

Делегирајте.

Сигурно сакате вие да направите се, ама навистина нема потреба од тоа.Најдете начин како да ги инволвирате децата, сопругот, свекрвата ако ви е по дома и сл. Значи, вие правете го она што ве прави среќна. Жена сте, сигурно знаете како да го добиете она што го сакате, нели?

 


Оставете коментар

___