• Сподели на:

Откриено е кога жените најмногу сакаат да станат мајки

___

Истражувањето кое било спроведено во Бокони, Италија покажало дека мајчинството е заразно. Истражувачите откриле дека жените имаат поголема потреба за дете откако ќе откријат дека нивните пријателки од средно училиште станале мајки.

Таа појава е најизразена по завршетокот на средно училиште, а врвот го достигнува две години подоцна. Потоа со времето се намалува се додека не стане незначителна.

Ова истражување покажува дека одлуката за потомство не се само под влијание на индивидуални околности, веќе и друштвото во кое навлегуваме. Влијанието на пријателките делува на некои одлуки и однесувањето на поединци баш како во она друштво кое навлегуваме кое може да влијае за да пушиме, пиеме или вежбаме.

Доколку сте опкружени со пријателки кои се веќе мајки, прави одреден притисок на жената за да посака и самата таа да роди. Пријателките може да бидат одличен извор и поддршка за мајчинството со своето искуство, совети и поддршка.


Оставете коментар

___