• Сподели на:

Математичка формула со која ќе пресметате колку ќе биде високо вашето дете ?

___

Постои формула за сметање на висината на детето според висината на таткото и мајката, но таа не е многу сигурна, бидејќи новите генерации се многу повисоки од претходните.

Сепак, ние ќе ви кажеме како да ја пресметате висината кое вашето дете веројатно ќе ја достигне, со една напомена дека за девојчињата е многу попрецизна, додека кај машките може слободно да додадеме уште 5-10 см.

Соберете ја висината на мајката и таткото. Добиениот резултат поделете го со два (средната висина на родителите). За машките додадете 6,5 см, а за девојчињата одземете 6,5 см.


Оставете коментар

___