Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

МАМА

Кои се построги родители, мајките или татковците?

Со оглед на улогата на кој е построг родител, секогаш мора да припадне или мајката или таткото. Истражувањата покажале дека таа “чест” да изигруваат строгост во фамилијата во главно имаат жените. Студијата во која соработувале 2000 мајки покажала дека како поголем број припадници на женскиот пол, токму на нив им припаѓа таа “страшна” улога. Тие и не се така горди поради тоа бидејки мислат дека со тоа ја загрозуваат на децата секоја забава.

Од друга страна, татковците во главно се заслужни за игрите и забава, поради која поголемиот дел од жените чувствуваат љубомора, истовремено прашувајки се дали се или поради својата улога, премногу строги.

Сепак, кога немаат воспитна обврска, тогаш на површина излегува и нивната забавна страна. Со самото тоа, истражувањата покажале дека жените се во секоја фамилија гласот на разумот и движечката сила, што секогаш и не е забавно, но од друга страна способни се и да понудат многу повеќе од обичната строгост и изигрување на страшило.

Експертите сепак напоменуваат, улогите помегу мајките и татковците би требало да се распределат рамномерно.

Прочитај

Green Tea

Kреативниот директор на марката Dom Perignon , го истражувала Лени Кравиц и неговите нови карактеристики во соработка со оваа куќа од шампањско … Поточно,...

Four Seasons

Дали сакате пауза од сè околу вас – цивилизација, современи уреди, Интернет, работа и луѓе? Имаме совршен предлог за вас … Островот Асатиг е...

Wall Street

Брендот Porsche го воведе моделот 911 Targa 4S Heritage Design Edition, кој доби елементи за дизајн од 1950-тите и 1960-тите, и е првото од...

Cotton Club

Импресивна, но повторно софистицирана колекција што Крис ван Аш ја потпишува за марката Berluti… Очигледно, розите цветаат во марката Berluti. Со креативно водство на...