• Сподели на:

Како на бебето на најлесен начин да му ја симнете температурата?

___

Кога вашето дете ќе добие температура веројатно правите сцена, дури и сами не знаете што да направите за да ја регулирате температурата.Прочитајте неколку совети за тоа како да се отстрани температурата на бебето.

Многу е важно додека детето има покачена температура, да пие многу течности. Температура не се симнува додека не надминува 38 степени, бидејќи телото тогаш се бори.

Ако температурата надминува 38 степени, првиот обид да се отстрани температура е да детето се истушира. Соблечете го целосно и оставето го да лежи голо пет минути. Температурата на водата со која ќе се тушира детето не треба да биде ладна, ниту премногу жешка. Туширајте го детето на ист начин како и кога нема температура.

Детето треба да се тушира 20-30 минути. Во кадата истурете вода и стави ги омилени играчки на детето да се релаксира и да не плаче.

Не го облекувајте веднаш, ставете пелени или гаќички и оставете го, на тој начин ќе падне температурата повеќе.


Оставете коментар

___