• Сподели на:

Истражувањето покажало: Како стресот влијае на полот на детето!

___

Иако постојат бројни народни толкувања за дали ќе биде бебето машко или женско, најновите истражувања покажале дека стресот е еден од пресудните фактори кога е во прашање полот.

Идните мајки кои биле под стрес ( дома, на работа, или во љубовниот живот ) неколку месеци пред бременоста, имаат повеќе шанси да родат ќерка отколку жените кои живееле помирно. Барем така тврди истражувањето спроведено на универзитетот Оксворд, кој ги земал во предвид се помалиот број на машки деца во светот и се обиделе таа појава да ја поврзат со некоја причина.

На пример, кратко по терористичките напади во Њујорк, бројот на родени момчиња во таа област нагло паднала.

 


Оставете коментар

___