Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

МАМА

Hајголем пример на вашето дете сте вие

Родителите се први и најдобри примери на своите деца. Децата секогаш учат од примероците, нормално е дека човечкото однесување се учи по добар пример полесно, отколку со приказна. Затоа потрудете се да бидете навистина примерни во секоја ситуација. Тоа во практика би значело:

– Бидете храбри и признајте кога ќе згрешите = така најдобро ќе покажете на децата кога и како би требало да го изразат извинувањето.

– Секогаш говорете ја вистината, бидејки само така ќе можете да барате од нив да го сторат истото.

– Имајте на ум дека вашиот однос со сопругата, детето, е најдобар на интимна врска и со тоа како тоа треба да изгледа. Затоа прегрнете го својот партнер и бакнете го кога децата се во близина.

– Исто така, важно е да ја цените разликата во начинот на кој вас двајцасакате да ги воспитувате децата. Немојте да се препирате и расправате пред децата, туку застанете на страна со сопругата, без оглед на тоа дали се слагате со тоа или не.

– Комшиите секогаш ќе се снајдат при рака, а бабата во станот до вас донесете и леб и млеко.

– На крајот пробајте да живеете “зеленкасто”. Научете ги децата да ја штитат животната средина, да не фрлаат хартии по улица, да рециклираат и слично.

Прочитај

Green Tea

Се разбира, наводнување на растенијата и оптималното ниво на светлина се некои од најважните фактори кои ги одржуваат во живот, но ако сакате да...

Fine Living

Иако е лесно да се придржувате до пропишани мерки како физичка оддалеченост и да носите маска, додека патувате со авион е многу потешко, особено...

Cotton Club

По долгиот годишен одмор, Џенифер Лопез се врати на деловните обврски. Латиноамериканската дива моментално снима видео за нејзината нова песна во Њујорк. Тоа е...

Green Tea

Изложеноста на високи температури и екстремна топлина во текот на подолг временски период може да го постават вашето тело во состојба на прегревање. Ова...