Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

МАМА

Фантастично патување низ бременоста во само три минути

Без оглед на тоа колку се пишува за бременоста, таа и понатаму интригира многумина. Документарниот филм „Одисеја низ животот“ не води низ фантастично патување низ првите десет месеци од човековиот живот.
Единствениот приказ од бременоста на Нисла Тавернија претставува два света, животот на бебето и нејзиниот развој во внатрешноста на стомакот на мајката, како и редизвиците со кои таа се соочува.

Дводимензионалниот приказ им ги открива на гледачите сите детали од овој важен настан. Низ развојот на бебето не води Жак Перин.

Раѓањето на бебето отсекогаш се сметало за магично, но нам ова видео ни открива дека мистеријата започнува со самиот зачеток. Од првите отчукувања на срцето до плачот на бебето кога ќе се роди, се што се случува во стомакот не е секојдневна појава и не успева да не остави рамнодушни.

Advertisement
Advertisement

Прочитај

Fool Moon

Депресивен и многу мистериозен знак. Честопати се крие зад маската на шегаџија, успешна на работни места за кои е потребна динамика – маркетинг, професионален...

Cotton Club

Годините се само бројка, а модата пред се знае тоа добро и им овозможува на сите жени да ја пуштат својата фантазија, да ги...

Fine Living

Љубовта е една од оние работи што е невозможно да се разберат или објаснат, но нема поубаво чувство. Можеби ТОЈ сè уште не ви...

Fool Moon

Режисерот Горан Паскаљевиќ почина на 74-годишна возраст во Париз и зад себе остави филмски остварувања што влегоа во историјата на српската кинематографија. Во последното,...