Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

МАМА

Дали смеете да го фотографирате бебето со вклучен блиц?

Вашето бебе уште не излегло од болница, а сите веќе го фотографираат. Меѓутоа луѓето често не обрнуваат внимание и го употребуваат блицот.

Кога се бебињата во прашање веројатно сте приметиле како трепкаат кога е вклучен блицот. Иако знаеме дека неможете да одолеете а да не го фотографирате тоа слатко суштество, ќе мора да се воздржите од блицот, затоа што бебињата неможат сами да се сокријат од блесокот на фотоапаратот. Доколку неможете да го фотографирате бебето без блиц, тогаш треба да превземете мерки на претпазливост. Пронајдовме неколку совети како вие да го заштитите вашето бебе од блицот и преинтензивното изложување на светлата од апаратот.

 

1. Кога фотографирате бебе, тргнете го апаратот најмалку метар од бебето.

 

2. Јачината на блицот да биде сведена на минимум

 

3. Доколку имате можност исклучете го блицот или насочете го кон нешто друго, а не во лицето на бебето.

 

Доколку не сте ги превземале овие мерки за време на првото фотографирање, не грижете се. Ризикот да се оштетени очите на бебето се премногу мали.

Ушивајте во вашето бебе и настојувајте и покрај обврските кои ги имате околу него да ги документирате првите денови од животот, затоа што подоцна заедно ќе ги прегледувате албумите.

 

Прочитај

Green Tea

Kреативниот директор на марката Dom Perignon , го истражувала Лени Кравиц и неговите нови карактеристики во соработка со оваа куќа од шампањско … Поточно,...

Four Seasons

Дали сакате пауза од сè околу вас – цивилизација, современи уреди, Интернет, работа и луѓе? Имаме совршен предлог за вас … Островот Асатиг е...

Wall Street

Брендот Porsche го воведе моделот 911 Targa 4S Heritage Design Edition, кој доби елементи за дизајн од 1950-тите и 1960-тите, и е првото од...

Cotton Club

Импресивна, но повторно софистицирана колекција што Крис ван Аш ја потпишува за марката Berluti… Очигледно, розите цветаат во марката Berluti. Со креативно водство на...