• Сподели на:

Дали постои сигурен пат до машко дете?

___

Голем број на родители би сакале да влијаат на одредувањето на полот на детето кое го очекуваат во фамилијата.

Според верувањата на на народот постојат многу различни совети како да се зачне машко дете кое главно зависи од сексуалната поза.

Истражувањата покажеле оние кои имаат Y хромозом во спермата, се движат побрзо, но и побрзо умираат. Тоа значи во моментот на испуштање на јајце клетките треба да се има забрзан полов однос за да има поголема концентрација на Y хромозоми кои ќе дојдат со неа.

За овој план да успее потребно е темелна пожртвованост на родителите.

Имено, жените треба добро да го запознаат својот циклус, за да го одредат моментот по овулацијата, додека пак мажите би требало да апстинираат 4 или 5 дена пред клучниот момент, а сексот би требало да се случи 12 часа по овулацијата.

Се препорачува поза која ќе овозможи жената побрзо да доживее оргазам и која секако ќе овозможи спермата побрзо да допре до јајце клетките.


Оставете коментар

___