Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

МАМА

Дали летот со авион пречи на малите бебиња?

Ако имате бебе и стравувате дека е премногу мало за да се вози со авион, експертите ќе ве утешат со своите ставови.

Доколку детето е здраво и вие сте закрепнале од породувањето, можете да летате и по две недели од породувањето по услов летот да трае не повеќе од два часа.

Предвремено родените бебиња и оние со проблеми со дишењето мора да почекаат малку повеќе пред првото авионско искуство.

Важно е да внимавате на фактот дека постојат ризици од настинки,вируси и грип, бидејќи ќе се наоѓате во затворена кабина, а бебињата кои имаат две недели се далеку поподложни на инфекции одошто 6 месечните.

Доколку го доите, ја намалувате подложноста на инфекции, бидејќи така се снабдува со потребните антитела.

Бебињата главно се непредвидливи посебно во првите две недели, па мајките мораат да имаат на ум дека постои и опцијата од силно плачење кое е безопасно, но им пречи на останатите патници.

Сè на се, експертите тврдат дека авионот не е опасен за новороденчињата, но најдобро е за патувањето да го одложите за 6 месеци, освен ако тоа не ви е неопходно.

Advertisement
Advertisement

Прочитај

Green Tea

Антуриумот е познат и како цвет фламинго затоа што неговиот изглед наликува на оваа птица, а се нарекува и пламенче поради честата огнена боја...

Cotton Club

Приказна што ќе ве натера да се тресете, а во исто време да покажете колку можеме да сакаме некого – и кога е тоа...

Cotton Club

Причината за тоа не е само тоа што таа е кралица која лесно се препознава на границата, ако не поради свитата што ја придружува,...

Fool Moon

Нова студија за можностите за наоѓање вонземски живот проценува дека би можеле да споделиме галаксија со повеќе од 30 интелигентни вонземски цивилизации! Едно од...