Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

МАМА

4 рани знаци на бременост

Постојат 4 најрани знаци кои укажуваат дека сте бремени дури и пред да сфатите дека во стомакот носите бебе.
Ако жената е во склад со своето тело, таа може да ја примети бременоста уште во периодот од една недела по зачнувањето.
1. Општо познато е дека базалната температура кај жените расте во текот на овулацијата а потоа се враќа во нормала. Но доколку таа остане покачена и по завршувањето на периодот на очекуваната овулација тогаш тоа е знак дека веројатно постои бременост.

2. Кога ембрионот ќе се вгнезди во матката можно е слабо крварење. Таа мала дамка крв може да се појави шест до дванаесет дена по зачнувањето и укажува на можно забременување.
3. Една недела по зачнувањето градите стануваат почувствителни а жените добиваат чувство дека тие станале тешки и полни

4. Трдничкиот замор се појавува многу порано отколку што си мислиме. Па така треба да го очекуваме една недела по зачнувањето. Овој симптом кој што може да укаже на постоење на бременост е најчесто занемаруван од жените поради тоа што многу често тие невообичаениот замор го препришуваат на стресот и брзото темпо на живот.

Прочитај

Four Seasons

Јахтата Futura има хибридни мотори, надворешно стакло и форма на риба, заедно со многу други технологии кои ја хранат неговата одржливост… Најновиот концепт на...

Green Tea

Michael Korsго претставува најновиот машки мирис во својата колекција Extreme… Оваа линија веќе има Extreme Blue, Extreme Night, Extreme Rush, Extreme Speed, додека најновата...

Cotton Club

Со доаѓањето на Дејвид Церато во компанијата пред пет години, марката Montblanc за многу кратко време ја смени својата поделба за часовници… Префрлувајќи го...

Wall Street

Станува збор за Hanoi Golden Lake Нotel, кој е наречен така единствено заради навистина специфична причина. Според наводите, оваа 25-катна зграда е покриена со...