Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Совети за Секс и Врска

Зошто некои луѓе никогаш не успеваат да „полетаат“?

Пред извесно време научив дека човек е способен да поднесе многу повеќе отколку што некогаш мислел дека може. Тешкотиите во животот се појавуваат за да ни ја зајакнат волјата , да ни покажат дека среќата не е ниту во безгрижниот ниту во лесниот живот. И по тој повод решив да споделам со вас една поучна приказна за пеперутката и смислата на напорите.

„Случајно шетајќи низ гората еден човек забележал кожурец  и како младата пеперуда се обидувала да излезе низ малиот процеп. Минало доста време, но пеперудата како да се откажала немоќно од својата цел, а процепот и понатака останал премногу мал за да би можела таа да излезе. На човекот му се сторило дека пеперудата дала се од себе и дека во неа нема повеќе сили за да направи било што повеќе. И така човекот решил да и помогне – го извадил ножот и го прошил процепот на кожурецот за да и овозможи да излезе. Пеперудата веднаш излегла. Но нејзиното телце било слабо и немоќно, крилата и биле недоразвиени и едвај се движеле. Човекот продолжил да набљудува мислејќи дека крилата на пепердата ќе зајакнат и дека таа ќе може да полета. Но ништо слично не се случило. Остатокот од својот живот пеперудата се влечела по земја. Таа никогаш не успеала да полета…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

Fine Living

Најновиот дом на брендот Versace сака да го направи вашиот ентериер уште помодерен … Италијанскиот луксузен бренд штотуку ги отвори вратите на својата нова...

Fool Moon

Во последната година видовме дека се сменија многу од она што го знаевме. Сепак, некои работи и понатаму остануваат исти. Социјалните мрежи сè уште...

Green Tea

Ви откриваме сè што треба да знаете! Во заедницата на нутриционисти, познати по специјалните хранливи состојки, но и разни животински и растителни производи што...

Cotton Club

Во свет каде што зборовите пандемија, карантин, вакцина и ограничувања се користат почесто отколку што би сакале, модата нè потсетува дека треба да се...

Advertisement