• Сподели на:

Верувале или не, постои момент кога и на мажите не им е до секс!

___

Вообичаено е мислењето дека мажите секогаш се раположени за секс.

Верувале или не тоа во потполност не е точно. Иако се расположени за секс речиси 97% од времето, постојат и оние 3% кога ќе се исклучат, а причина за тоа може да биде една од овие работи…

  1. Пари

Парите не се секси тема, освен ако не сте добиле на лотарија и планирате половина износ да го поделите со него.

  1. Вести

Вестите и сексот исто така не одат заедно. Политичките и економските проблеми се одличен начин за да додадете стрес во вашиот живот, а не малку романтика и акција.

  1. Семејство

Било какви семејни теми не се атрактивни од сексуална перспектива. Постои време и место за такви работи, а пред или после сексот дефинитивно тоа не е време, како ни приказната за тоа каде води вашиот однос.

  1. Ситничарење

Кога ќе дојде до секс, мажот сака жената 100% да соработува во моментот заедно со него. А забелешките за тоа дека подот валкан или за прашината на полиците, е сигурен начин за “убивање” на моментот.

  1. Чувство на несигурност

Уште еднаш повторуваме – мажите не забележуваат неправилности на нас за време на сексот. Опуштете се и уживајте.

  1. Деца

Ако сте една од двојките кои имаат деца, не ги споменувајте во вакви моменти, бидејќи ќе завршите уште пред да почнете. Ги обожувате, знаеме, но овие разговори не водат до жежок секс.

  1. Драма

Се вели дека по кавга паѓа и добар секс. Но, таа кавга не би требала да вклучува солзи и драма. Дали би сакале покрај себе маж кој плаче пред секс?

  1. Болест

Чувството кога сте болен не е многу возбудливо, па би било подобро да причекате додека се не биде во ред.

 

 


Оставете коментар

___