• Сподели на:

Топ 10 скокотливи прашања: Зошто грубостите во сексот воопшто не болат, кога женската возбуда е најголема?

___

Зошто понекогаш за време на сексот имаме главоболка, што е женски ејакулант и постои ли време кога женската возбуда е најсилна, се само некои од прашањата кои понекогаш се срамиме да ги поставиме.

Велат дека не постои глупаво прашање…но дали тоа е така и во областа на сексот? Во секој случај, подобро е да прашате и да го дознаете вистинскиот одговор отколку да живеете во незнаење.

  1. Дали може да се намали телесната тежина од сексот? За време на сексот се трошат околу 300 калории на час, што значи дека ако имате два пати неделно по половина час, по една година ќе имате 2 килограми помалку.
  2. Што е женски ејакулат? Станува збор за течност која се ослободува со стимулација на Г-точката.
  3. Ако мажот не ејакулирал дали тоа значи дека не доживеал оргазам? Ејакулација и оргазам не е исто. Ејакулација е исфралање на семиња, а оргазам грчење на мускулите.
  4. Зошто малите грубости во сексот, воопшто не болат? Затоа што за време на односот организмот ослободува хормон на среќа ендофин кој го намалува чувството на болка.
  5. Дали може спермата да дејствува како антидепресив? Истражувањата докажуваа дека машкиот ејакулат содржи хормон кој го покренува вашето расположение, но со многу слаб ефект.
  6. Колку е долг најмалиот пенис на светот? Половина сантиметар.
  7. Дали големината на машкото стапало има некаква поврзаност со големината на пенисот?  Нема, како што нема поврзаност ниту висината, должината на прстите или големината на носот.
  8.  Зошто, за време на сексуалните односи понекогаш добиваме главоболки? Поради притисокот во вратните мускули.  Правилното дишење може да го спречи овој проблем.
  9. Може ли температурата во просторијата да влијае на оргазам? Може! Вашата температура го зголемува крвниот притисок што помага полесно да постигнете задоволство.
  10. Мажите се навозбудени наутро. Постои ли време кога женската возбуда е најсилна? Мажите имаат дневни, а жените месечни циклуси. Десет до 15 дена од првиот ден на менструацијата почнуваат плодните денови и тогаш возбудата е најсилна.

Оставете коментар

___