• Сподели на:

Тесна или широка вагина: Важно ли е?

___

Кога е во прашање големината на машкиот полов орган, важи мислењето дека поголемото е подобро. Од друга страна, ако ги прашате мажите за големината на вагината, ќе добиете спротивен одговор. Популарното мислење е – што потесна, тоа подобро.

Кога вагината е поголема од нормалното, и се придаваат секакви можни груби и негативни епитети. Мажите (мислат дека) сакаат потесна вагина и сметаат дека сексот е поинтензивен ако вагиналните вагиналните усни и ѕидови се потесни, бидејќи тогаш се јавува чувство на благ отпор. Друго распространето верување е дека бројот на партнери или редовноста на секс-односите е во директна корелација со ширината на вагината.

Сепак, сé тоа се заблуди. Вагината не е пластелин и не се развлекува. Едноставно, се работи за генетика – гените и надворешните фактори ќе одредат дали е тесна, широка, супер-тесна или прилагодлива. Сеедно, таква е каква што е и најдобриот избор ви е да ја прифатите.

Да повториме, бројот на партнери нема никаква врска со големината. Она што може да влијае на широчината на вагиналните ѕидови и усни се околностите, како половите болести, бременоста, породувањето и слични. Единствен начин да го „контролирате“ нејзиниот облик до одредена мера, ако тоа ви е толку многу важно, е да правите одредени вагинални вежби, како на пример Кегеловите.


Оставете коментар

___