• Сподели на:

Со каков пенис жената може да доживее оргазам?

___

Новото истражување покажало дека, кога станува збор за секс од една ноќ, на жените не им е важна должината на пенисот, туку неговиот волумен.

За потребната студија, која била спроведена на Универзитетот во Калифорнија, на 41 жена им било овозможено да разгледаат 3Д модели на пениси со сина боја. Величините на овие модели се движеле од 10 см должина и 6 см ширина, до 21,5 см должина и 17 см ширина.

Од испитаничките било побарано да изберат еден од 33. модели кои би сакале да го имаат за постојан парнер. За едноноќна авантура жените одбрале пениси со поголема ширина, за разлика од изборот на жените за постојана врска.


Оставете коментар

___