• Сподели на:

Што е тоа за кое жените преќутуваат, а мажите се фалат?

___

Едно истражување покажа дека ова е време на слободен пристап за секс, каде е воочено дека бројот на сексуални партнери и кај двата пола е значително зголемен.

Одамна помина времето кога од жените се очекуваше во бракот да влезат како девици, а се чини дека поранешната популарна серија Сексот и градот, придонела за слободно сексуално однесување жените.

И покрај тоа, младите жени и денес чувствуваат срам кога треба да ја изговорат информацијата за бројот на сексуални партнери, и често лажат за вистинската бројка.

devojka-1393932494-28998

Според истражувањето на Таба, дури четвртина од жените лажат за бројот на партнери со кои спиеле. Тоа најчесто го прават затоа што изгледаат помалкуи промискуитетно, а околу 5% од испитаниците кажале дека едноставно не можат да го кажат вистинскиот број порад срам, дури и кога тој број не е премногу голем.

Кај мажите ситуацијата е сосема поинаква. Повеќето од нив исто така лажат за бројот на партнерки, меѓутоа од сосема спротивни причини – тие го зголемуваат бројот на партнерки за да се претстават како успешни љубовници.

Во ова интересно истражување учествувале 12.700 испитаници, а беше забележано дека бројот на партнери и кај мажите и кај жените е зголемен, што е резултат на послободното сексуално однесување во изминатите неколку години.


Оставете коментар

___