• Сподели на:

Потполно необичен начин да се постигне женски оргазам

___

Истражување спроведено на 370 жени на возраст од 18 до 63 години, покажало дека жените можат да постигнат оргазам изведувајќи одреден тип на вежби

Верувале или не жените може да постигнат оргазам изведувајќи одредени вежби, според последниот извештај во магазинот за сексологија Sexual and Relationship Therapy.

Овој заклучок е донесен на темел од истражувањае спроведено на 370 жени на возраст од 18 до 63 години, кои одговарале на прашања дали некогаш искусиле оргазам со одредени вежби или бар им предизвикало тоа одредено сексуално задоволство.

Дури 40% од испитаничките признале дека ги искусиле и двете појави повеќе од 10 пати во текот на изведување на вежби, додека 51,4 % признале дека со вежбите наменети за развивање на абдоминалните мускули искусиле оргазам!

26,5% признале дека тоа било со дигање тегови, 20% јога, возење точак 15,8%, трчање 13,2% и со брзо одење 9,6%.

Овие податоци се интересни бидејќи сугерираат дека оргазмот не е искуство само при сексуални доживувања. Податоците многу кажуваат за телесните процеси кои доведуваат до женскиот оргазам.

 


Оставете коментар

___