• Сподели на:

Мажите одбиваат секс само кога веќе не ве сакаат

___

Секој 5-та личност одбива да има секс со партнерот или партнерката, воглавно поради монотоноста во врската и намалената страст.

Едно истражување е направено за да се утврдат причините за одбивање на сексот. Покрај главоболката, умореност, лошо расположение, загриженост истражувачите биле решени да ја откријат вистинската причина за овие „оправдувања“.

Кога станува збор за мажите народно се вели дека тие се секогаш спремни за секс, но вистината е сосема друга.

Истражувањето покажало дека мажите многу почесто одбиваат секс отколку жените.  Дури 28% од мажите и 18% од жените признале дека ги избегнуваат брачните обврски во креветот, а не станува збор за главоболка или умор.

Истражувањето покажало дека повеќето од мажите избегнуваат секс со партнерката бидејќи веќе не ја сакаат а за доброто на сите одбегнуваат да разговараат на таа тема.

И секоја петта жена која учевствувала во истражувањето одбила секс со партнерот кога ќе ги им се намалиле чувствата.


Оставете коментар

___