• Сподели на:

Година дена без секс: Дали би сте се одлучиле на ваков чекор?

___

Сексот е задоволство од кое многу малку би се одкажале освен ако немаат некоја голема причина. Изтражувањето на едно американско здружение покажало дека 49 отсто од испитаниците се изјасниле дека би се одкажале од секс на година дена, ако тоа би го подобрило нивното здравје.

Во ова изтражување учествувале 6 400 изпитаници, од пет различни земји. Целта на ова изтражување било да се утврди колку на изпитаниците  им е битно нивното здравје.

Сепак познато е дека не мораме да бираме помеѓу секс и здравје, бидејки тие всушност идат рака под рака. Сексот докажано носи повеќе предности за нашето здравје, а изтражувањето покажува дека жените кои радовно вежбаат и здраво се хранат имаат одличен секс.


Оставете коментар

___