Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Совети за Секс и Врска

Бидете сигурни дека водите љубов доволно долго? Еве колку трае најдобриот секс!

Важно е да се да се разбијат митовите за повеќечасовен секс и мажите и жените да се охрабрат со реални податоци, со цел да се спречи појавата на незадоволство кај партнерот, заклучиле експертите.

Најдобриот секс не треба да трае ниту премногу кратко, ниту премногу долго. Добриот секс обично трае 13 минути, се над тоа се смета за премногу долго, а под тоа, премногу кратко.

Во ова идеално време не се брои предиграта, која според препорака на научниците никако не треба да се прескокне ниту да се заборава. За сексот да биде успешен, се препорачува долга предигра.

Истражувањето го спровеле членови на здружението за сексуална терапија и истражување, каде учествувале психолози, физиолози, социјални работници и терапевти за брак.

Вкупно 34 експерти се согласија дека најпосакуваното времетраење на сексуални односи, почнувајќи од пенетрација до ејакулација, од 7 до 13 минути.

Со ова и конечно се сруши митот за маратонски, неколкучасовен секс. И покрај научните истражувања, многу испитаници сметаат дека сексот треба да трае подолго од 30 минути.

“Важно е да се разбијат митовите за неколку часа секс и мажите и жените да се охрабрат со вистинските податоци за да се спречи појавата на незадоволство кај партнерот”, заклучуваат експертите.

Прочитај

Green Tea

Kреативниот директор на марката Dom Perignon , го истражувала Лени Кравиц и неговите нови карактеристики во соработка со оваа куќа од шампањско … Поточно,...

Four Seasons

Дали сакате пауза од сè околу вас – цивилизација, современи уреди, Интернет, работа и луѓе? Имаме совршен предлог за вас … Островот Асатиг е...

Wall Street

Брендот Porsche го воведе моделот 911 Targa 4S Heritage Design Edition, кој доби елементи за дизајн од 1950-тите и 1960-тите, и е првото од...

Cotton Club

Импресивна, но повторно софистицирана колекција што Крис ван Аш ја потпишува за марката Berluti… Очигледно, розите цветаат во марката Berluti. Со креативно водство на...