Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Печено пилешко со домати, маслинки и фета

Време на подготовка: 1 час / ќе послужите: 4

  • 8 пилешки батачиња
  • 3 супени лажички маслиново масло
  • 1 грст шери домати, пресечени на половина
  • ½ чаша маслинк
  • 6 кромитчиња средна големина, излупени и исечени на половина
  • 3 ливчиња мајчина душица
  • сол и бибер
  • свежи ливчиња од нане
  • изгмечено фета сирење

 

Чекор 1

Загрејте ја рерната на 200 степени. Искомбинирајте ги пилешките батаци, маслиновото масло, доматите, кромотчињата и мајчината душица во голем сад.Попрскајте ги со сол и бибер. Префрлете ја смесата на пекарска хартија во садот за печење, во еден слој. Печете на 165 степени, 35 до 40 минути.

 

Чекор 2

Извадете ги пилешките батаци, ставете ги во сад за сервирање и покријте ги со фолија. Вратете го зеленчукот во рерната и печете го додека не добие златна боја, што значи печете ги уште 10-тина минути. Со сосот и зеленчукот од садот за печење прелијте го пилешкото, додадете сол и бибер. Гарнирајте со фета сирење.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

Green Tea

Овој моќен зелен, лиснат зеленчук е полн со витамини и минерали, а е најпознат по високите нивоа на железо, што се неопходни за целиот...

Fine Living

90-тите се вратија во декорот на домот, но сега во помодерна, елегантна верзија. Минимализмот, некогаш ладен и стерилен, сега доаѓа со природни тонови и...

Cotton Club

Во ноќ на голема напнатост на модната писта на „Victoria’s Secret“, Бела Хадид привлече внимание со својот жежок и никогаш подобар изглед. Кога се...

Green Tea

Витаминот Ц е еден од најважните хранливи материи, кој во нашето тело игра клучна улога во одржувањето на доброто здравје. Иако често се препорачува...

Advertisement