ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
* 4 тортиљи
* сирење што лесно се топи
* свежи пиперки (зелени и црвени)
* шампињони
* мала главица кромид
* 2 чешниња лук
* зејтин или путер
* сол
* мексиканси зачини по избор, чили, бибер
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Исечете ги пиперките, лукот, кромидот и шампињоните. Измешајте ги и зачинете. Изрендајте го сирењето.
Секоја тортиља намачкајте ја само од едната страна со зејтин или растопен путер. Загрејте ја рерната и ставете ги тортиљите со намачканата страна одоздола на садот за печење. Кога малку ќе се згрејат и ќе се опуштат наредете го сирењето, смесата, па одозгора ставете друга тортиља така што намачканата страна со зејтин или путер да биде одозгора. Добро притиснете ја горната тортиља и оставете да се пече додека не порумени. Потоа внимателно свртете ја кесадиљата на другата страна. Печете додека не порумени.
Готовите кесадиљи ставете ги на чинија и исечете ги на четвртини.
Совет: Освен со горенавадените состојки, кесадиљите може да ги филувате со продукти по желба.

You must be logged in to post a comment Login