Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

совети

Засакајте ја повторно својата работа

Вистински среќници се оние кои работата потполно ги задоволува. Оние помалку среќните често влегуваат во шемата на секојдневието. Едно е јасно, одлуката е ваша!

Сетете се на убавите работи

Сè во животот има свои добри и лоши страни, па така и работата. Мора да постои нешто што ви се допаѓа во работата. Кога сакате да се откажете, сетете се на убавите работи (флексибилно работно време, добри колеги, што се сте научиле, остварени контакти и слично).

Сменете ги лошите работи

Бегањето од животните проблеми секако е најлесната, но не и најдобрата опција. Затоа наместо бегање испланирајте како да ги решите проблемите кои ве мачат. Сè може да се реши со искрен разговор, но тоа не подразбира судири.

Оптовареност

Добрата организација е клуч на успехот иако не секогаш ќе можете да го направите сето она што сте го планирале. Ако обемот на работата е поголем од она што можете да го поднесете, замолете го претпоставениот да ве ослободи од еден дел на работата, или да ви даде некој да ви помогне.

Едноличност

Освен количината на работата, проблем може да биде и секојдневното вршење на една иста работа. Во тој случај не е лоша идејата да му се обратите на претпоставениот за некои нови задачи. Ако ви е непријатно да го прашате, сетете се дека ако не прашате, одговорот секогаш ќе биде не.

Стрес

Важно е да знаете дека во секоја работа има стрес, па и во онаа која ви се чини како идеална. Обидете се помалку емотивно да се ангажирате околу работните задачи и не давајте да ве обесхрабрат критиките, бидејќи тие ќе ви помогнат да ја подобрите својата работа.

Пауза

Како и во приватниот живот, така и на работа треба да се избегнува дружење со луѓе кои ве прават нервозни. Затоа паузите искористете ги за дружење со луѓе кои ви одговараат.

Слободно време

Ако добро се организирате, нема да мора да си носите работа дома. Не можете постојано да размислувате за својата работа.

Advertisement
Advertisement

Прочитај

Green Tea

Колку често сте се обиделе да ги отстраните влакната како на нозете, под пазувите и тие упорно растат повторно? Еве како трајно да ја...

Fine Living

Одредени причини може да ве изненадат и воопшто не се чудниОралниот секс е еден од начините на кои паровите придонесуваат за нивното сексуално задоволство,...

Green Tea

Колку ќе бидат големи вашите гради зависи од повеќе фактори, како што се генетиката, тежината, возраста и бременоста, а промените во големината и обликот...

Cotton Club

„Ова е колекција за мажи, како и за жени“ – така ја објасни својата нова колекција. Во време кога дизајнерите и брендовите го преиспитуваат...