• Сподели на:

Треба да работите и за викенд?

___

Постојат луѓе кои веруваат дека работата им е живот, а постојат и такви кои се обидуваат да спречат работата да им стане живот. Без разлика на која категорија припаѓате ќе дојде време кога ќе мора да работите понапорно од претходно и да останувате подолго во канцеларија.

Кога ќе треба да работите за време на викенд имајте на ум

Не очекувајте бескрајни пофалби

Немојте да очекувате дека прекувременото работење ќе ви донесе кој знае какви пофалби од шефот.

Ако работите неколку викенди по ред може да бидат разочарани ако не се појавите на работа по неколку недели.

Ако го правите тоа само за да се умилкувате на шефот, подобро заборавете на работниот викенд.

Не користите го викендот за да надоместите она што не сте го сработиле.

Ако работите за викенд, за да забушавате цела недела, тогаш вашите методи се лоши и бескорисни.

Вие сте мрзливец кој ги одложува работите за утре, не сфаќајќи дека на крај ќе се соберат куп незавршени обврски.

Затоа, завршете си ги работите во текот на неделата и оставете го викендот за дружба

Ако работите подолго, не значи дека сте подобри од останатите.

Тоа ја покажува вашата неефикасности и тенденција на мрзливост и губење време.

Кога сте го потрошиле целиот ден во канцеларија, а не сте завршиле ништо, подобро е да си најдете нова работа.

Работниот викенд одзема од вашето време, ги зголемува трошоците на фирмата и дава впечаток дека сте неспособни да ги завршите своите обврски на време.


Оставете коментар

___