Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

совети

Дали сте за тимска работа?

Работата во тим може да биде вистински предизвик но и мачење за вработените кои што се навикнати да се потпрат само на себе и да не се поднесуваат со другите колеги.
“Сложната дружина планини крева“ – дали ова е навистина условот за високата продуктивност и професионалните достигнувања ?
Некои луѓе едноставно не снаоѓаат во тимската работа и претпочитаат да работат на самостојни проекти. Тимската работа за кратко време ја зголемува продуктивноста, ефикасноста и квлалитетот, но сепак се потребни некои услови за да биде работата во тим ефикасна.
Доверба во тимотд
Довербата меѓу колегите е еден од условите за отпочнување на тимска работа. Во довербата се вклучува процената на способностите на своите колеги и врз основа на оваа доверба да се преземат ризици со нив во врска со работата.
Јасно формулирана тимска цел
Без неа тимската работа би имала хаотични движења и не би довела до извонредни резултати. Одредувањето на целта и начините на постигнување на неа се услов за мотивиран и ефективен тим.
На што не учи тимската работа ?
Тимската работа не учи пред се на колегиалност, флексибилност, доверба, одговорност, полесна соработка, приспособливост во различни ситуации и на различни карактери. Тимската работа ќе ве научи како заедно да се најде вистинското решение за проблемот, како и преку индивидуалните вештини и напори да се придонесува за општото добро и просперитет.
Со тимска работа вработените имаат можност да се самоусовршуваат и да учат нови работи поврзани со нивната работа преку идеите на останатите од тимот.
Токму оваа симбиоза е гаранција за успехот.

Прочитај

Wall Street

Иако на секого од нас му стана јасно дека пандемијата, корона вирусот нема да исчезне туку така, Ferrari брендот крои планови како да го...

Fine Living

Ремек дело од педесетите години од минатиот век, кое беше дизајнирано од угледниот американски архитект Френк Лојд Рајт, сега се наоѓа на продажба… Познат...

Cotton Club

Бисерите се носат веќе со векови – всушност, тие се највредниот подарок кај кинеските благородници уште од 2300 годиа пред нашата ера, додека во...

Cotton Club

Заедно со сите свои преубави новитети, Montblanc брендот лансираа и една старомоден примерок кој е дел од нивната 1858 колекција… Новитетот доби дизајнерски елемент...