Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

совети

3 клучни работи за успех

Сакате ли да го испрограмирате мозокот и телото да останат активни во текот на денот? Внимавајте  на следниве 3 работи, кои што успешните луѓе ги применуваат при остварување на нивните желби.

Една од најголемите замки на модерното општество е тоа да почнете да се однесувате автоматски, да одите полусвесни и го правите она што другите го прават.

Многумина забораваат дека е неопходно да се фокусираат на своите цели, преокупирајќи се со реакциите на околината. Ако сакате да ги остварите своите цели, почнете да ги применувате следниве 3 работи:

1.       Запишете ги целите

Наутро испланирајте го денот. Запишете ги целите за тој ден и заокружете ги најбитните, оние који имаат најголемо влијание на вашиот живот.

Запишете ги сите активности који треба да ги превземете, делувајте. Не се откажувајте.

Кога ќе ги прочитате целите што сте ги запишале ќе се чувствувате добро, бидејќи ќе ви изгледа дека има само еден чекор до нивното остварување. Читајте ги секое утро и со тек на време ќе ги остварите.

2.       Создадете моќен систем на верувања

Прашајте некоја успешна личност, кое е нејзиното правило број 1 за успех. Тоа што сите успешни луѓе го имаат заедничко е вербата во себе и во тоа што го прават. Ако сами не верувате во себе, зошто некој друг би верувал? Кога ќе ве прашаат за вашите цели, не плашете се да ги соопштите. Бидете одлучни и верувајте во себе.

3.       Вложете во себе

Најбогатите луѓе на светот знаат колку е важно вложувањето во себе. Најмувањето личен тренер, купувањето здрава храна и книги и плаќањето едукации не се трошкови, туку вложување во себе.

          Почнете да читате книги. Сите купуваат книги, но не сите ги читаат од корица до корица.

          Малку од тие што ќе купат книги, ги читаат, а уште помалку од нив помнат што прочитале. Почнете да ги проучувате книгите.

          Учете барем еден час дневно. Ако учите еден саат дневно, за три години ќе бидете на врвот во областа во која работите. За пет години ќе бидете познати, а за седум ќе бидете еден од најдобрите луѓе во светот који се занимаваат со таа работа – Брајан Трејси (мотивационен говорник)

          Научете нешто ново, нов збор, нова вештина било што. За 365 дена ќе знаете 365 работи повеќе. Замислете само каде ќе стигнете за една година ако денес почнете?

          Направете нешто за себе. Да, добрата работа е главен фактор потребен за успех, ама барем еднаш месечно направете нешто забавно, нешто спонтано, нешто што до сега не сте направиле и што ќе направи да се чувствувате живи. Забавувајте се и уживајте.     

Advertisement
Advertisement

Прочитај

Fool Moon

Името на австрискиот Евреин Симон Визентал стана познато ширум светот како синоним за фаќање и казнување на нацистите, дури и неколку децении по завршувањето...

Wall Street

Ана Винтур е британско-американска новинарка и уредничка, позната по нејзината улога како главен уредник на магазинот „Vogue“ од 1988 година. Со препознатливите знаци на...

Fool Moon

Есента пристигна денес, и ние зачекоривме во сезоната кога лисјата паѓаат, мрачни облаци лебдат над небото, а звукот на долг дожд нè заспива. Деновите...

Route 66

Собирот за автомобили на љубителите на тјунингот Race1000 неодамна собра неколку навистина брзи машини во Германија, а меѓу големиот број се тјунирани автомобили, каде...