• Сподели на:

Ќе се воодушевите: Еве зошто венчалниот прстен се носи токму на четвртиот прст (видео)

___

Сите знаеме дека венчалниот прстен се носи  на четвртиот прст, но ретко кој ја знае причината. Во видеото во продолжение симболично е прикажано зошто е тоа така и што одредени прсти преставуваат во нашиот живот.

Палците се нашите родители, показателите се нашите браќа и сестри, средниот прст сме самите ние, четвртиот е нашата сродна душа, додека петтиот прст се нашите деца.

Спојте ги рацете и прстите како во видеото и обидете да ги одвоите еден по еден. Сите можат да бодат одвоени освен домалиот четвртиот прст. Тоа е затоа што вистинската  љубовта е вечна.


Оставете коментар

___