Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

ДИ ДЕЈ

Како ве опишуваат боите на вашата венчавка?

Навистина е тешко да избереш бои за твојата венчавка, но потешко е истите да ги комбинираш. Среќната бројка е 3, три бои за одлична комбинација.

Првата боја е најдоминантна. Тоа е бојата на венчаницата, бојата на поканите, на цветовите и декорацијата.

Втората боја треба да ја надополнува првата. Таа може да се забележи во ситните детали на поканите, приборот на масата, детали во декорацијата.

Третата боја ги нагласува останатите две бои. Може да се забележи на самите цветови или на додатоците.

Иако потсвесно ги бираме боите, забораваме дека тие ја отсликуваат нашата енергија и хармонијата во просторот. Во продолжение се објаснети значењата на дел од боите:

– Светло-црвена: возбудлива, енергична и секси

– Светло-розова: возбудлива, среќна и жешка

– Нежна розова: романтична, нежна и слатка

– Беж боја: нежна, покорна и тивка

– Темно-црвена: богата, елегантна и префинета

– Теракотна боја: реална, топла личност, комплетна

– Портокалова: интересна, детинеста и среќна

– Боја на праска: нежна, нејасна и издржлива

– Нежно-жолта: весела, среќна и нежна

– Светло-жолта: интелигентна, весела и друштвена

– Крем боја: нежна, богата, топла личност

– Нежно-сина: смирена, тивка и мирољубец

– Морско-сина: пријатна, богата и едноставна

– Темно-сина: веродостојна и едноставна

– Светло-зелена: свежа и полна со живот

– Темно-зелена: природна, доверлива и полна со енергија

– Боја на зелен лимон: личност која брзо се лути, свежа

– Бела: чиста, невина и чесна

– Црна: моќна, елегантна и мистериозна

– Сива: класична, опуштена и соработлива

– Сребрена: класична, опуштена и скапа

– Златна: топла, богата, личност која зрачи енергија.

Знаејќи го значењето на вашите омилени нијанси, направете го најдобриот избор за вашата свадба.

Прочитај

Wall Street

Гигантски ТВ и понатаму ја нуди познатата елеганција и естетика на познатиот дански бренд… Bang & Olufsen брендот изгради своја репутација со мешавина на...

Fine Living

Новата Oceanco јахта, Esquel концепт е бестрашен модел дизајниран да ги истражува најоддалечените океани во светот…. Новата Oceanco јахта, Esquel концепт екстремна експедиција има...

Four Seasons

Cheval Blanc St Tropez ни дава многу причини за да се вљубиме во него… Како прво, тоа е луксузен рај на обалата на Средоземното...

Cotton Club

Овој часовник претставува дебитант во областа на накитот во новата колекција наменета за дами… Откако беше претставена Egerie женската колекција, Vacheron Constatin брендот е...