• Сподели на:

Жени за жените: 15 смели цитати!

___

Како беше она…кој владее со светот???

1.Бијонсе

Who run the world? Girls.

2.Пинк

Суштината е во тоа да бидете здрави и бестрашни, а не да седите и молчите како што некои би сакале.

3.Хелен Гурли Браун

Како што секоја жена може да биде феминистка? Девојката на која јас и се обраќам сака да биде позната по она што е. Ако тоа не е феминистичка порака, јас незнам што е.

4.Витни Хјустон

Ми се допаѓа да бидам жена во машкиот свет. На крајот, мажите не можат да носат фустани, но жените можат да носат панталони.

5.Розен Бар

Едно нешто што жените треба да научат е дека никој нема да ви даде моќ. Едоставно сама ја земаш!

6. Адриана Лима

Нема да плачам за тебе, мојата маскара е премногу скапа.

7. Вирџинија Вулф

Зошто жените им се толку поинтересни на мажите, отколку мажите на жените?

8. Елизабет Тејлор

Стави си пијалок, стави кармин и собери се!

9. Тајра Бенкс

Имаш се што ти е потребно да бидеш победник, независна и бестрашна жена!

10. Есте Лаудер

Никогаш не сум сонувала за успех. Јас работев за успех.

11. Маргарет Тачер

Во политиката, ако сакаш нешто да биде кажано, прашај маж. Ако сакаш тоа да биде направено, прашај жена.

12.Шенг Ванг

Зошто луѓето велат, треба да имаш ‘муда’? Тие се толку слаби и ранливи. Ако сакате да бидете опасни, треба да имате вагина. Тие работи можат да бидат навистина издржливи.

13.Коко Шанел

Жените мораат постојано да им зборуваат на мажите дека се идеални. Дека се големи, силни, дека се фантастични. Вистината е дека жените се посилен пол. Но тоа е само мое мислење, јас не сум професор.

14. Мадона

Јас сум силна, амбициозна и знам точно што сакам. Ако тоа ме прави кучка, во ред!

15. Ме Вест

Секој маж кој го запознавам сака да ме заштити. Сеуште не можам да сфатам од што.


Оставете коментар

___