• Сподели на:

Започнете го денот со лимон и вода

___

Започнете го денот со половина исцеден лимон во чаша вода. Оваа напивка би обезбедува доволно количество витамин Ц и го зајакнува имунитетот.

Лимонската киселина ја подобрува способноста на телото да апсорбира железо, кое е многу здраво за имунолошкиот систем. Експертите го препорачуваат лимонот и на жените во нивната борба со стареење на кожата.

Освен тоа цитрусните овошја содржат пектин, благодарение на кој долго време не се чувствувате гладни. Тој е еден од најважните алкални хранива, кој ја балансира киселоста во организмот.


Оставете коментар

___