• Сподели на:

За што помага топлиот, а за што студениот туш?

___

По долгиот ден или пред негово започнување, со студена или жешка вода, сите имаат различни навики кога се работи за туширање.

za-sto-pomaga-topliot-a-za-sto-sudeniot-tus-001.jpg

Вистина е дека и топлиот и студениот туш си имаат свои користи, но треба да ги знаете за правило да ја наместите температурата на водата.

Пример, ако наутро се истуширате со жешка вода, тоа ќе ви го исчисти телото од насобраните токсини, но нема да ве расони.

Затоа вреди да знаете:

za-sto-pomaga-topliot-a-za-sto-sudeniot-tus-01.jpg

za-sto-pomaga-topliot-a-za-sto-sudeniot-tus-02.jpg

za-sto-pomaga-topliot-a-za-sto-sudeniot-tus-03.jpg

za-sto-pomaga-topliot-a-za-sto-sudeniot-tus-04.jpg

za-sto-pomaga-topliot-a-za-sto-sudeniot-tus-05.jpg

za-sto-pomaga-topliot-a-za-sto-sudeniot-tus-06.jpg

za-sto-pomaga-topliot-a-za-sto-sudeniot-tus-07.jpg

za-sto-pomaga-topliot-a-za-sto-sudeniot-tus-08.jpg

za-sto-pomaga-topliot-a-za-sto-sudeniot-tus-09.jpg

 


Оставете коментар

___