• Сподели на:

Вежбајте за да го подобрите вашето здравје

___

Многу луѓе сметаат дека со пешачење ќе успеат да го подобрат своето здравје. Најновото истражување покажува дека пешачењето не е доволно.

Резултатите од истражувањето зборуваат дека еден час тренинг е исто како да пешачите 50 часа.

Научниците заклучиле дека со напорно вежбање многу поефикасно се губат маснотии и се намалува нивото на холестерол.

Со студијата што била спореведана над доброволци поделени во две групи, едни што вежбале по 1 час дневно, три пати днеделно и други што пешачеле најмалку половина час дневно секој ден.

Експертите утврдиле дека групата која интензивно вежбала имала многу повеќе здравствени поволности отколку другата група што пешачела


Оставете коментар

___